Vormende energieën van de bloesems - sentosa

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vormende energieën van de bloesems

Therapie > Meer overBloesemstherapie

Hoe werken de remedies?

Bloesemremedies werken niet door fysieke (lichamelijke) of biochemische (scheikundige) actie zoals veel farmaceutische (reguliere) medicijnen, plantengeneesmiddelen (fytotherapeutica) of voedingssupplementen doen.
De remedies werken eerder met de "vormende krachten" van de natuur als overbrenger van specifieke patronen van levensenergie.
Deze etherische patronen wekken dan gelijkvormige "gestalten" in ons wezen eigen op.
Op deze manier maken zij een verbinding van de "ziel van de natuur" naar onze eigen menselijke ziel (werkende kracht), op dezelfde manier zoals grote muziek de inspiratie van de componist en de uitvoerder uitdrukt.

De bloesemremedies die Dr. Bach ontwikkeld heeft hebben een corrigerende werking op het energieveld van de mens.
Een goed gekozen bloesemremedie maakt een corrigerende energie in het lichaam vrij, die de energie weer laat stromen zoals het hoort te stromen.
Hierdoor verdwijnen de hieraan gerelateerde symptomen ook.
Voor alle verschillende emotionele conflicten van de mens is een aparte bloesemremedie beschikbaar.
Vaak is een combinatie van remedies nodig om complexe problemen aan te kunnen.
Het is een geneeswijze, die men moet beleven en die men vooral moet toepassen met het "hart", de zetel van de liefdeskracht.
Bach Bloesemremedies zijn dan ook een uitdrukking van die liefdeskracht, die men ten volle in zichzelf moet laten werken én zo kan men die kracht weer doorgeven aan de mensen en de wereld om ons heen.

Er zijn 38 verschillende 'stock'-flesjes voor de 38 verschillende remedies.
Deze remedies worden door ons verdund, door 4 à 5 druppels per in te zetten remedie in een 30 ml druppelflesje te doen, die verder wordt afgevuld met bronwater of een hydrolaat eventueel een aantal druppels glycerine ter conservering. Dit wordt dan uw 'gebruikersflesje' genoemd.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu